• Belföld
Faktor

Több száz helyen irtják a vérszívókat a héten

Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Több mint 300 településen folytatódik a héten az országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.

Hajdu Márton közölte: a szakemberek a tervek szerint mintegy százezer hektáron, a többi között a Tisza-tónál, a Szigetközben, Baja és Mohács környékén avatkoznak be a vérszívók számának csökkentése érdekében. A Balatonnál, Szolnok környékén, a Dráva térségében, Fejér és Vas megyében az elmaradt munkákat pótolják.

A szóvivő felidézte, hogy az előző héten a Dunakanyarban és a főváros környékén a kérészek rajzására tekintettel külön óvintézkedések mellett irtották a szúnyogokat. A munkálatok a késői órákban zajlottak, a part menti részeken pedig csak 23 óra után permeteztek.

A "dunavirágzás" aktuális helyzetét az OKF által felkért entomológusok folyamatosan nyomon követik, az adatokat figyelembe véve tervezik meg a munkákat, így a fővárosban és Pest megyében a következő napokban még várhatóan nem lesznek légi kezelések. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Kommentek:

Top 0