• Sport
Faktor

Több mint 300 millió forintot kap a Fradi a játékosai után

A Ferencváros labdarúgócsapata több mint 300 millió forintot kap majd az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) a franciaországi Európa-bajnokság után a csakfoci.hu számításai szerint, mivel hat válogatott játékosa is ott lesz a kontinenstornán.

A Ferencvárosnak anyagilag is jól jön, hogy sok labdarúgója kint lesz az Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Ferencvárosnak anyagilag is jól jön, hogy sok labdarúgója kint lesz az Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az UEFA 150 millió eurót oszt majd szét a csapatok között, ennek az összegnek a 60 százaléka az Eb-n való részvételért jár, ezt egészíti ki a selejtezősorozatban való szereplés. Az európai szövetség napidíjat fizet a kluboknak (ebbe a felkészülési időszak is beletartozik. A csakfoci.hu szerint egy magyar klub – mai árfolyamon számítva – 51 millió forintot kap játékosonként az európai szövetségtől.

A Fradi hat játékost ad az Európa-bajnokságra (Dibusz Dénes, Gera Zoltán, Nagy Ádám, Pintér Ádám, Böde Dániel és a szlovák Stanislav Sesták), így több mint 255 millió jár a magyar bajnok és kupagyőztes együttesnek. A Videoton (Juhász Roland, Lang Ádám,) 102 milliót, a Debrecen (Korhut Mihály), a Diósgyőr (Elek Ákos), a Szombathelyi Haladás (Király Gábor), a Puskás Akadémia (Fiola Attila) és az MTK (Bese Barnabás) 51 milliót kaphat abban az esetben, ha a csoportmeccsek után kiesne a magyar válogatott, ellenkező esetben minden egyes további nap jövedelmezne.

A magyar klubok pénzdíjai az UEFA-tól az Eb-keretbe jelölt játékosok után:

1. FTC (5 magyar + 1 szlovák játékos) - 306 millió

2. Videoton (2 játékos) - 102 millió

3. DVSC, DVTK, Haladás, Puskás, MTK (1-1 játékos): 51 millió

A teljes sorozatot tekintve így néz ki a lista (a selejtezőkön pályára lépett játékosok után is jár díjazás):

1. Ferencváros: 371,6 millió

2. Videoton: 162,5 millió

3. Debrecen: 68,9 millió

4. Szombathelyi Haladás, Puskás Akadémia: 67,3 millió

5. Diósgyőr: 60,8 millió

6. MTK: 52,7 millió

7. Győr: 24,5 millió

8. Újpest: 9,8 millió

9. Paks: 4,9 millió

10. Vasas 3,4 millió

11. Pécs: 1,7 millió

Top 0