• Külföld

Több mint 3 milliárd forint értékű festményeket loptak

Összesen tizenhét festményt, közöttük Tintoretto, Mantegna és Rubens alkotásait lopták el egy veronai múzeumból.

A Museo Civico di Castelvecchio múzeum bejelentette, hogy csütörtök este fegyveres tolvajok törtek be az épületbe és értékes festményeket vittek el. Néhány festményt kiszedtek a keretéből és összetekerték, a többit pedig kerettel együtt lopták el. 

Miután az utolsó látogató is elment a múzeumból, a zárás előtt néhány perccel két álarcos, fegyveres rabló arra kényszerítette a biztonsági őrt, hogy mutassa nekik az utat a kiállítóteremhez. Eközben harmadik társuk megkötözte a pénztárosnőt, száját pedig ragasztószalaggal tapasztotta be. A képeket aztán a biztonsági őr autójával vitték el, majd átszálltak egy másik autóba.

A veronai polgármester azt mondta, hogy a rablók ismerték a múzeumot és tudták, mit akarnak elvinni. Szerinte a tolvajok megbízóknak dolgoztak. Ellopták többek között Tintoretto öt képét, Jacopo Bellini, Pisanello, Mantegna, Peter Paul Rubens festményeit. A múzeum legértékesebb darabjait lopták el. A festmények teljes értéke 3-4,5 milliárd forint között mozog. Az MTI szerint a képrablókat az olasz csendőrség speciális műkincsvédelmi egysége keresi. 

Top 0