• Belföld
Faktor

Több mint 250 ezer lá­to­gató járt a Ku­tyás él­mény­park­ban egy év alatt

Több mint 250 ezer lá­to­ga­tót re­giszt­rál­tak a vá­ros­li­geti Ku­tyás él­mény­park­ban az át­adás óta el­telt egy évben - mondta el az MTI ér­dek­lő­dé­sére Gyor­gye­vics Be­ne­dek, a Liget Bu­da­pest Pro­jekt meg­va­ló­sí­tá­sáért fe­le­lős Vá­ros­li­get Zrt. ve­zér­igaz­ga­tója szer­dán.

Az ország legjobban felszerelt kutyás élményparkjának népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott. A park a hét minden napján várja a gazdákat és négylábú társaikat, az elmúlt évben egy-egy hétvégi napon akár ezer gazdi is ellátogatott kedvencével a különleges helyszínre - beszélt a részletekről.

Kiemelte, hogy

a Kutyás élménypark átadásával több mint 5 ezer négyzetméterrel nőtt a park zöld területe

és bővült a kutyázási lehetőségek sora, a városligeti kutyázás szabályai azonban nem változtak, a park teljes területe továbbra is szabadon használható az elkerített területek kivételével.

Gyorgyevics Benedek elmondta, hogy

a nyitás óta eltelt egy év alatt az új parkrész igazi oázisa lett a kutyusoknak,

mely egyúttal fél hektárnyi zöld területtel is bővítette a Ligetet. A speciális parkrészt a legmodernebb játszóelemekkel és a legváltozatosabb eszközökkel szerelték fel, mint például szlalom, híd, ugratók, dombokba rejtett alagutak vagy a pedállal működtethető vizes medence. A kutyusok számára kisebb homokos felületeket is kialakítottak, hogy áshassanak.

Az ország legkomplexebb kutyás élményparkjának előkészítése során 2017-ben kiterjedt társadalmi egyeztetések zajlottak a parkhasználók különböző csoportjaival, így a kutyatartók képviselőivel is. Annak érdekében, hogy a kutyajátszótér minden használói igénynek teljes körűen megfeleljen, már a tervezési fázisban számos konzultációt folytattak a kutyásokat képviselő szervezetekkel. Többek közt a ZöldEb Egyesület és az Országos Állatvédőrség Alapítvány is közreműködött észrevételeivel, az EB OVO Egyesületet pedig egy olyan komplex javaslatcsomagot állított össze, amely a kutyatartók és a kutyák valamennyi igényét tartalmazza - emlékeztetett a vezérigazgató.

Felidézte, hogy a Kutyás élménypark 2018-as megnyitóját egy rövidebb próbaüzem előzte meg, amikor több négylábú, gazdi és szervezet tesztelhette a Liget Budapest Projekt első parkfejlesztési ütemében létrejött új területet. A tesztelőktől összegyűjtött vélemények, észrevételek alapján a tervezők további finomításokat végeztek el a területen annak érdekében, hogy a megvalósuló kutyapark a lehető leginkább találkozzon a felhasználók elképzeléseivel és megfeleljen a modern, városi kutyatartás alapelveinek a Hermina út és a Városligeti körút határán.

Gyorgyevics Benedek hozzátette, hogy a Kutyás élményparkot egy nagy tavaszi karbantartással készítik fel az új szezonra: teljes tereprendezés, friss füvesítés, egy új kaparóterület és megannyi új ültetés várja a kutyusokat. A Hermina úti kutyás élménypark csak az első lépés afelé, hogy a kutyák számára is barátságos és jól használható Városliget jöjjön létre.

A megújuló Városligetben a kutyázási szabályok nem változnak,

a szabad kutyázás mellett a park tervezői több, Magyarországon egyedülálló, speciálisan a kutyások igényeire szabott, velük előzetesen egyeztetett fejlesztést is megvalósítanak a jövőben - emelte ki a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Kommentek:

Top 0