• Külföld
Faktor

Több millió forintot talált a kandalló alá rejtve, ezt tette a pénzzel

Becsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, a pénzt jótékony célra ajánlotta fel.

Illusztráció

Illusztráció

Fotó: Mészáros Annarózsa

Vemund Thorkildsen két hete találta meg az elrejtett pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

A 27 éves Thorkildsen azt mondta: "Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam: ez nem az én pénzem".

EZT IS AJÁNLJUK:

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt.

  Azt mondta: "Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány".

  A Kreftforeningen rákalapítvány megerősítette, hogy a férfi valóban átadta nekik a pénzt.

  A történetet a Dagbladet norvég napilap hétfői számában írta meg. Azóta Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei, a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.

  Thorkildsen azt mondta: "Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet".

  Top 16