• Külföld

Több hetet töltött Szlovákiában Salah Abdeslam tavaly nyáron

Három hetet töltött tavaly nyáron Szlovákiában Salah Abdeslam, a tavaly novemberi párizsi terrortámadások egyik szervezője - közölte az aktuality.sk hírportál meg nem erősített szlovák belügyi forrásokra hivatkozva szerdán.

A szlovák hírportál úgy tudja, a marokkói származású francia férfi tavaly nyáron egy nyitrai panzióban lakott. Salah Abdeslam szlovákiai kapcsolata egy iraki rokona, egy moszuli származású férfi volt, aki egy szlovák nőt feleségül.

A szlovák hírportál információi szerint éppen Abdeslamot keresték a szlovák rendőrök tavaly novemberben Nyitrán, amikor a párizsi terrortámadások után házkutatások sorát hajtották végre a városban, eredménytelenül. Az információkat a szlovák belügyi tárca nem akarta kommentálni.

Salah Abdeslam az egyetlen ismert túlélője annak a tízfős dzsihadista csoportnak, amely tavaly novemberben Párizsban elkövette a 130 halálos áldozattal járó merényleteket. Abdeslamot március 18-án a brüsszeli Molenbeek negyedben, mindössze néhány száz méterre a szülei házától fogták el, pár nappal azelőtt, hogy Brüsszelben robbantásos merényleteket követtek el.

Abdeslam tagadja, hogy ő lett volna a párizsi merényletek főszervezője és azt is, hogy bármi köze vagy tudomása lett volna a belga főváros Zaventem repülőterén és a belváros egyik metróállomásán elkövetett, 32 halálos áldozatot követelő robbantásokhoz – írja az MTI.

Top 0