• Belföld
Maksa Mónika

Több helyen késnek a vonatok, a bakonyi vonalon csak szerda déltől közlekednek

Kedden este újraindult a vonatközlekedés a veresegyházi vonalon, a bakonyi vonalon azonban csak szerda déltől járnak majd a vonatok. Mindkét vonalra fa dőlt, ez akadályozta a forgalmat.

A kidőlt fát Fót és Csomád között már elvitték és a felsővezetéket is megjavították. Kilenc óra előtt pár perccel ezért újra elindultak a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon a vonatok. Kedd este még lesznek késések a torlódás miatt, a menetrendszerű közlekedés szerda hajnalra áll majd helyre.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Sulyok László

Az MTI úgy tudja, hogy Veszprém és Bakonyszentlászló között még vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Veszprém-Győr vonalon, Bakonyszentlászló és Zirc között ugyanis még a kidőlt fa gondot okozott kedden este. Várhatóan szerda déltől indul újra a vonatforgalom a szakaszon.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Rácalmás és Adony között pedig elromlott a biztosítóberendezés, ezért a szakaszon lassabban haladnak a vonatok. Az üzemzavar miatt a a Budapest-Déli-Dunaújváros elővárosi vonalon 30-40 perccel hosszabb a menetidő. A vasúti kábeleket várhatóan szerda délelőttre hozzák rendbe.

    Top 16