• Külföld
Faktor

Élő pajzsként használták az embereket, egy lottózóban ejtettek túszokat a fegyveresek

Több vásárlót, illetve a lottózó alkalmazottait is fogva tartották.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Élő pajzsként használták egy brazíliai lottózó vendégeit fegyveres támadók egy túszejtő akcióban, amely végül - a foglyok lélekjelenlétének köszönhetően - a rablók likvidálásával ért véget.

Hétfői hírügynökségi beszámolók szerint öt álarcos fegyveres rohant meg múlt szombaton egy lottózót az Amazonas partján fekvő, észak-brazíliai Manausban - írja az MTI. A rendőrség közlése szerint két órán keresztül fogva tartották a helyiségben tartózkodó huszonöt embert: több vásárlót, illetve a lottózó alkalmazottait.

Végül a támadók úgy határoztak, hogy megpróbálnak elmenekülni a helyszínről, és tizenkét túszt élő pajzsként használva elhagyták a lottózó épületét. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, és mintegy másfél kilométeren keresztül követték az utcán a túszok gyűrűjében menekülni igyekvő rablókat. Amikor egy zsákutcába jutottak, a foglyok egyszerre a földre vetették magukat, lehetőséget adva így a rendőröknek, hogy tüzet nyissanak a támadókra.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A drámai akcióban négy rablót a helyszínen agyonlőttek, az ötödiket őrizetbe vették. A túszok közül senki sem sebesült meg.

    Brazíliában átlagon felüli az erőszakos bűncselekmények száma, tavaly 64 ezer ember lett gyilkosság áldozata. A brazíliai elnökválasztás első fordulójából győztesen kikerült - és az október 28-án tartandó második forduló favoritjának számító - Jair Bolsonaro radikális jobboldali jelölt a választási kampányában a fegyvertartás liberalizálása mellett érvelt annak érdekében, hogy az ártatlan polgárok képesek legyenek saját magukat megvédeni a bűnözőktől.

    Kommentek:

    Top 16