• Külföld
Faktor

Több ezer eurót lopott a nőtől, ezek után barátok lettek

Az idős nő online társkeresőn ismert meg egy férfit - de szerelem helyett lopás lett a kapcsolat következő állomása.

A 62 éves svéd nő, Maria Grette internetes társkeresőn ismerkedett meg egy 58 éves dán férfival - legalábbis ő ezt hitte. Három hónapon keresztül leveleztek, és a nő úgy gondolta, a barátságból szerelem lehet - írja a Metro.

"Nagyon kedves és aranyos volt, ilyen férfit én még nem ismertem előtte. És annyira ártatlannak tűnt, hogy zavarba jöttem tőle!"

A pár már az első személyes találkozó részleteit egyeztette, mikor a férfi közölte: először a fiával Nigériába kell utaznia egy állásinterjú miatt. Nem sokkal később azonban a férfi azt írta, nagy baj történt: kirabolták őket Nigériában, meg is sérültek, viszont a dán bankszámlájáról nem tud Afrikában pénzt felvenni. Grette több ezer eurót küldött, hogy segítsen a férfin.

Ez azonban hiba volt - a férfi hetekig nem jelentkezett, majd kiderült: valójában egy 24 éves, nigériai csaló! A férfi ezt maga vallotta be Grettének, és közben az igazi életéről is írt a nőnek. A levelében "ördögnek" nevezte magát, aki "átvert egy kedves nőt".

Mint kiderült, a férfi a hosszú beszélgetések alatt nagyon megkedvelte áldozatát, és bár meglopta őt, a lelkiismerete arra késztette, hogy mindent bevalljon neki. Grettét pedig ez nagyon megérintette, és elutazott Nigériába, ahol végre személyesen is megismerhette a férfit. A nő azóta is Afrikában él, fiatal művészeket támogat - és egykori tolvaja egyetemi tanulmányait is ő finanszírozta.

Kommentek:

Top 0