• Külföld
Faktor

Eszméletlenül feküdt egy nő és egy gyerek, késsel támadt a buszon egy ámokfutó

Nyolc ember súlyosan megsebesült.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Nyolc embert súlyosan megsebesített egy késes támadó az északnyugat-kínai Hszian városban - jelentette a Zsenmin Zsipao című kínai napilap pénteken.

A férfi először egy buszon támadt az utasokra, majd leszállt, és járókelőket sebesített meg - írta a Huasang Bao című helyi lap. A Weibo kínai közösségi hálóra feltöltött egyik felvételen egy nő és egy gyermek is látható sebesülten, eszméletlenül. A támadót röviddel ámokfutása után elfogta a rendőrség.

A késes támadások nem ritkák Kínában, ahol nagyon szigorúan szabályozzák a lőfegyverviselést, a rendfenntartó szervek közül sem mindegyiknél engedélyezett. Áprilisban kilenc középiskolást ölt meg és másik tízet megsebesített egy férfi a Hszian székhelyű Senhszi tartományban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Februárban egy nő meghalt és tizenketten megsebesültek egy  támadó ámokfutásában Peking egy népszerű bevásárlóközpontjában. Az egyik legszörnyűbb eset tavaly történt: egy férfi egy óvodában támadt gyerekekre a déli Kuanghszi tartományban. Tizenegy gyermek szenvedett sebesüléseket, de nem volt halálos áldozat - írja az MTI. A kínai média általában nem tesz jelentést arról, hogy mi az ilyen típusú támadások indítéka.

    Kommentek:

    Top 16