• Autó
Autószektor

Tízre bővült a magyar gyorskorcsolyázók Seat Leon flottája

A tavalyi nyolc után idén tíz SEAT Leont bocsátott a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott rendelkezésére a SEAT. A legeredményesebb versenyző, Liu Shaolin Sándor a SEAT zászlóshajójával, egy Leon Cuprával járhat. A kulcsokat Papp Zoltán, a Porsche Hungaria SEAT márkaigazgatója adta át téli olimpián és az azt követő világbajnokságon is kiválóan szereplő versenyzőknek. A válogatott nevében Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) ügyvezető igazgatója mondott köszönetet a támogatásért.

Az autók ünnepélyes "leleplezését" követően kiderült: Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia az ötajtós 1.4 TSI Style SEAT Leont, míg Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Oláh Bence, Heidum Bernadett, és Keszler Andrea pedig a SEAT Leon kombi  (ST) változatát vezetheti ugyancsak a 125 LE 1.4 TSI motorral. Az egyéniben is legeredményesebb versenyző, Liu Shaolin Sándor pedig – aki most március végén is nyert egy ezüstérmet összetettben a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon – egy 300 lóerős SEAT Leon Cuprát kapott. A SEAT ugyanakkor azt is bejelentette, hogy az autókhoz vezetéstechnikai tréninget is ajándékoz.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Korábbról nem emlékszem a mostanihoz hasonló esetre, amikor a szponzorációnk ilyen rövid idő alatt ilyen rendkívüli eredményhez kapcsolódott volna

- mondta el az autoszektor.hu kérdésére a SEAT márkaigazgatója. "Sok olyan sportolót támogattunk, akik akkor értek el nagy eredményeket, miután ez a kapcsolat megszakadt. Ilyen volt Szávai Ágnes, Talmácsi Gábor vagy Michelisz Norbert. Számunkra nagy öröm, hogy ez alkalommal - egy évvel az együttműködés kezdete után - világraszóló sikernek lehetünk a részesei" - húzta alá az autoszektor.hu-nak nyilatkozva Papp Zoltán.

A Porsche Hungaria SEAT márkaigazgatója a szponzori autók átadása alkalmából úgy fogalmazott : "Tavaly ilyenkor egy viszonylag ismeretlen, ám nagyon ígéretes sportág támogatásába kezdtünk, de a válogatott az elmúlt 12 hónap alatt egymás után hozta a kiváló eredményeket. Arról nem is beszélve, hogy a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összetételű magyar férfi váltó 5000 méteren történelmet írt, és megszerezte Magyarország első aranyérmét a téli olimpiai játékokon” – mondta Papp Zoltán.

A márkaigazgató az autoszektor.hu-nak felidézte, hogy már korábban is szó volt róla: ha Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnoki címet szerez, akkor a SEAT egy  Leon Cuprával jutalmazza. "Akkor még egyéni győzelemben reménykedtünk, de olyan fantasztikus eredményeket ért el az egész csapat, hogy úgy döntöttünk: nyolcról tíz autóra bővítjük a gyorskorcsolyázó flottát. Ugyanakkor a válogatott tagjai egyöntetűen támogatták az ötletet, hogy Sándor egyedül kapjon egy Cuprát. Ritka, hogy egy csapat ennyire egységesen elismerje: van közöttük valaki, aki talán többet tett hozzá a sikerhez." Papp Zoltán kiemelte: szponzorként - a sajtóvisszhangon túl - nagy jelentőséget tulajdonítanak  szponzoráltjaik jelenlétének a közösségi médiában. "Jól látható, hogy - különösen a Liu testvérek - ezen a téren elképesztően aktívak - mondta az autoszektor.hu-nak a Porsche Hungaria SEAT márkaigazgatója.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a lányok is történelmet írtak, hiszen negyedikek lettek Phjongcshangban, több mint három másodperccel javítva meg az országos csúcsukat. Hozzátette: azért bővült tízre a támogatói flotta, mert a téli olimpiára mindkét nemből öten kvalifikálták magukat, így a MOKSZ és a SEAT megállapodott, hogy mind a tízen kapjanak egy-egy autót.

"Először csak reménykedtem, hogy összejön a szponzori szerződés, de álmomban sem mertem reménykedni, hogy ilyen vérprofi partnerekkel találkozom” - mondta el az autoszektor.hu-nak a MOKSZ ügyvezető igazgatója. "A téli sportágakban Magyarország nem nagyhatalom, a cég mégis felismerte a gyorskorcsolyázókban a potenciált. Valószínűleg az is kellett hozzá, hogy a szocsi téli olimpiát követően minden nagy versenyről érmekkel jöttünk haza. Egyéniben és váltóban is ott tudtunk lenni a világ legjobbjai között. A másik ok: szerény, megnyerő egyéniségű sportolókról van szó. A lányok nagyon szépek, a fiúk nagyon csinosak, jó hírvivői, arcai lehetnek a Porsche Hungáriának. Sportáguk gyorsaságot, rendkívüli technikai felkészültséget igényel, könnyű összekapcsolni imázsukat a SEAT márkával. Álmomban sem gondoltam, hogy az egy éve kezdődött együttműködés ilyen gyorsan ilyen eredményekre vezet” - mondta lapunknak Orendi Mihály.

Külön hangsúlyozta: "a fiatal sportolók nagyon boldogok az autókkal, hisz sohasem voltak elkényeztetve, mindig ridegen voltak tartva. Miközben néhány sportág versenyzői gyenge, közepes teljesítményükkel nagyobb anyagi elismerésben részesülnek, mint a világverő gyorskorcsolyázóink.

Külön érdekesség, hogy például Liu Shaoangnak még nincs jogosítványa. Mint mondta, választania kellett: vagy olimpiai bajnok lesz, vagy megszerzi a jogosítványt. Hát inkább olimpiai bajnok lett. 

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Knoch Viktor a tavalyi 1.4 TSI-ből ül át az idei, szintén kombi Leonba, és nem azért örül a Leonnak, mert kívülről-belülről szép autó, hanem a két éves gyerek miatt a kombi sokkal praktikusabb, mint bármi más: a gyerekkocsival együtt minden elfér benne, és hosszú úton is kényelmes.

Liu Shaolin Sándor  Leon Cuprájának teljesítményét DSG automata sebességváltó továbbítja a kerekekhez. „Jobban szeretem az automatát, mert nagyon lusta vagyok” – mosolygott Sándor, hozzátéve, hogy a vezetéstechnikai tréning nagyon jó ötlet, ami nemcsak neki lesz hasznos, hanem a csapat minden tagja számára.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára

Kommentek:

Top 16