• Autó
Faktor

Tízmilliárd euróból építene akkumulátorgyárat a Volkswagen

Tízmilliárd eurós befektetéssel építene akkumulátorgyárat a Volkswagen-csoport, amely 2025-re egymillió elektromos, vagy plugin hibrid autót értékesítene. A gyár kapacitásai az amerikai Tesláénál is nagyobb lennének.

Frank Witter gazdasági vezető szerint a végső döntés még nem született meg, annyit mondott, hogy a terveik között szerepelnek hasonló lépések, de más forgatókönyvek is szóba jöhetnek.

A német dpa hírügynökség az autógyártótól származó információira hivatkozva azt írta, hogy az akkumulátorgyár egyik lehetséges helyszíne Salzgitterben van, 54 kilométerre a wolfsburgi központtól.

Korábbi tanulmányaiban a Volskwagen azzal számolt, hogy 2025-re évi egymillió akkumulátorral hajtott, vagy plugin hibrid modellt kell eladnia évente, hogy megfeleljenek az egyre szigorodó szén-dioxid-kibocsátási normáknak Európában és Kínában.

A német gyártó négy éven belül húsz elektromos és plugin hibrid modellt mutathat be, közülük kettő, az Audi e-tron quattro és a Porsche Mission E a Teslával versenyezne.

A VW-család jelenleg a teljesen elektromos e-Upot és Golfot, az Audi R8 e-tron elektromos autót, valamint a Golf, a Passat, az A3-as és Q7-es Audi, és a Porsche Panamera és Cayenne plugin hibrid változatát értékesíti.

Top 0