• Krimi
Faktor

Segítséget kért, majd holtan esett össze a férfi, ez vár gyilkosára

Ötezer forintért ölt a perkátai gyilkos.

Nem jogerősen tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Törvényszék egy húszéves perkátai férfit, aki egy évvel ezelőtt ötezer forintért leszúrta 85 éves ismerősét.

A bíróság az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, a férfit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt találták bűnösnek. A múlt pénteki ítélet nem jogerős, mert ugyan a vádlott tudomásul vette, de a védő a büntetés enyhítéséért, míg az ügyész a cselekmény minősítésének megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be. Hozzátették, hogy a vádlott a másodfokú határozathozatalig előzetesben marad.

A férfi tavaly február 10-én este felkereste 85 éves ismerősét azért, hogy pénzhez jusson. Korábban már többször kapott tőle kölcsönt, ezúttal azonban a vádlott elhatározta, hogy akár a sértett élete árán is pénzhez fog jutni. Bemászott a ház udvarára, elvett az idős embertől ötezer forintot, majd egy késsel szíven szúrta őt. A sértett még be tudott menni segítségért a házba, és kérte élettársát, hogy hívja a mentőket, de azután összeesett és meghalt.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16