• Krimi
Faktor

Tizenhárom lövéssel akarta kivégezni a férfi a rendőrt

Egy fegyveres férfi valószínűleg a hatóságok elől menekülhetett, amikor egy gyanútlan rendőr egy kereszteződésbe hajtott be. A férfi úgy döntött, kivégzi a rendőrt - legalább tizenháromszor lőtt.

Illusztráció

Illusztráció

Fotó: Simay Dóra

Az eset csütörtökön késő éjszaka történt, egy biztonsági kamera rögzítette a lövöldözést – írja az NBC News. „Ez az egyik legijesztőbb eset, amit valaha láttam” – mondta Richard Ross rendőrbiztos a videófelvételről.

A rendőr elmesélte, hogy a 33 éves Jesse Hartnett behajtott az egyik kereszteződésbe, amikor a gyanúsított elindult a rendőrautó felé, és tüzet nyitott. Miközben lőtt, egyre közelebb jött az autóhoz – az utolsó lövést már úgy adta le, hogy benyúlt a sofőr melletti ablakon. Legalább tizenháromszor lőtt kilenc milliméteres töltényekkel a kézifegyverből.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Hartnett képes volt visszalőni – valószínűleg ez menthette meg az életét, mert a támadó ezután elfutott. A 30 éves férfi után legalább háromszor lőtt a megsebesített rendőr, a férfit rövid időn belül elfogták.

    „Ez a férfi ki akarta végezni a rendőrt. Nem tudom, hogyan élte ezt túl!” – mondta Ross.

    Hartnett a helyzethez képest könnyebben sérült: csak három golyó találta el a bal karján. A karja eltörött és idegi sérülései lettek, a lövöldözés után nem sokkal megműtötték. A kórházból már kiengedték, teljes mértékben fel fog épülni.

    Top 16