• Krimi
Faktor

Gyermekeket molesztált a 101 éves férfi: börtönbe vonul

Tizenhárom évig terjedő börtönbüntetésre ítélték azt a 101 éves angol férfit, aki évtizedekkel ezelőtt gyermekek ellen követett el szexuális bűncselekményeket.

Elítéltek egy 101 éves angol férfit, mert évtizedekkel ezelőtt, 1974 és 1983 között 21 szexuális bűncselekményt követett el két gyermekkorú lány és kilenc hasonló bűncselekményt egy fiú ellen. Az 1915 márciusában született Ralph Clarke ezáltal a legidősebb elítélt az angol-walesi kriminalisztika történetében.

Illusztráció

Illusztráció

Az egykori teherautósofőrt, aki szolgált a brit királyi légierő kötelékében is, 30 vádpontban találtak bűnösnek, a bűncselekmények közül a gyermekkorú fiú elleni kilenc szexuális támadás elkövetését ismerte be.

Clarke-ot az áldozatai közül ketten jelentették fel még tavaly augusztusban, miután meglátták a Facebookon a 100. születésnapját ünneplő bejegyzéseket. A bíróság az esküdtek egyhangú véleménye alapján hétfőn mondta ki az ítéletet: tizenhárom évi szabadságvesztést kapott.

Az ügyben eljáró bíró szerint a társadalom "elszörnyedéssel" fogadta volna, ha Clarke nem vonul börtönbe bűncselekményeiért. Azt is elmondta, hogy valószínűtlennek tartja, hogy a férfi valaha is visszatér a közösségbe. Az angol-walesi büntetőjog alapján ugyan feltételesen szabadlábra helyezhetik, ha letöltötte a büntetése felét, és magatartása alapján erre érdemesnek találják, de ebben az esetben is már 108 éves lesz.

Kommentek:

Top 0