• Külföld
Maksa Mónika

Tizenévesek késelték meg a férfit a piacon

Egy ciszjodániai piacon két palesztin tizenéves késelt halálra egy izraeli férfit. Egy fegyveres civil azonnal lelőtte a két 14 éves támadót, akik kórházba kerültek.

A késelés az izraeliek által felügyelt kereskedelmi zónában történt, Ramallah közelében, ahol telepesek és palesztinok élnek.

Október óta már 30 izraelit öltek meg késelésben, lövöldözésben, vagy autóval a palesztinok. A legutóbbi zavargásokban pedig több mint 160 palesztin halt meg, Izrael szerint főként a támadókat ölték meg.

Katona járőrözik Ciszjordániában. Illusztráció. Forrás: Europress - Getty Images/Lior Mizrahi

Katona járőrözik Ciszjordániában. Illusztráció. Forrás: Europress - Getty Images/Lior Mizrahi

EZT IS AJÁNLJUK:

    A két tizenéves egy 21 éves katonát, Tuvia Weissmant ölte meg csütörtökön, aki éppen nem volt szolgálatban a támadás idején.

    Csütörtökön egy másik izraelit is megkéseltek, de ő túlélte a támadást, kórházban van. Mindkét áldozatot a testén érték a szúrások. A támadók egyike súlyosan megsérült, másikuk pedig közepesen súlyos sebesüléssel került kórházba, miután lelőtték őket.

    Az izraeli hatóságok a BBC-nek azt mondták, hogy a Shaar Binyamin kereskedelmi zóna le lesz zárva a palesztinok előtt pénteken, csak azok mehetnek majd be, akik ott dolgoznak.

    Top 16