• Krimi
Faktor

Arra ébredt a kamionos, hogy lopják az üzemanyagot, a tolvaj fejvesztve menekült

A Balassagyarmati Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt emelt vádat egy 27 éves mogyoródi férfival szemben, aki külföldi kamionokból próbált meg üzemanyagot lopni egy Nógrád megyei kamionparkolóban.

A vádlott tavaly szeptember 3-án éjjel egy kölcsönkért autóval a 2-es főút egyik parkolójába ment azért, hogy az ott parkoló külföldi kamionokból üzemanyagot lopjon, ennek érdekében tizenegy kannát is vitt magával.

Illusztráció.

Illusztráció.

A parkolóban álló kamionok vezetői aludtak, amikor egy lengyel fuvarozó társaság tulajdonában lévő, de ukrán sofőrök által vezetett kamion pótkocsijának üzemanyagtartályából egy műanyag csővel 260 liter gázolajat szívott le a kannákba.

Eközben azonban az egyik kamion sofőrje felébredt és megzavarta őt, mire a férfi gyalog elmenekült, hátrahagyva a kölcsönautót, az üzemanyagkannákat, valamint a mobiltelefonját is. Egy közeli benzinkútról a kútkezelőtől kölcsönkért mobiltelefonon egy családtagját hívta segítségül, eközben a nyomozók a hátrahagyott telefonja alapján beazonosították, és rövid időn belül elfogták.  

A 93 ezer forint kár az üzemanyag lefoglalásával megtérült. A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádiratban a különös visszaeső vádlottal szemben szabadságvesztést, és 90 ezer forint bűnügyi költség megfizetését kérte.

Kommentek:

Top 0