• Belföld
Faktor

Elégedetlenkednek a sofőrök, drágul a budapesti taxizás

Négy éve nem változtak az árak, a taxisok szerint pedig több ok is van az emelésre.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a taxis szakmai szervezetekkel, érdekképviseletekkel, vállalkozásokkal egyeztetve 2018 január elsejétől 10 százalékos tarifaemelést kér a fővárosi önkormányzattól - jelentette be Dudás Zoltán, a kamara közlekedési osztályának elnöke kedden Budapesten, a Taxi Expo rendezvényen tartott sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett arra, hogy a főváros 2013-ban 280 forintban határozta meg a kilométerenkénti taxitarifát, és az elmúlt négy évben ezen a hatósági áron nem változtatott.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Dudás Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy javaslatukról az egyeztetés megkezdődött a fővárosi önkormányzattal, a határidő szűkös, a tarifáról végül a fővárosi közgyűlés dönt. Javaslatuk elfogadása esetén a 10 százalékos tarifaemelkedés alapján 280 forintról 320 forintra emelkedne a kilométerenkénti fuvardíj, 70 forint helyett 80 forint lenne a várakozási díj, az alapdíj pedig 450 forintról 600 forintra nőne.

    Krisán László, a BKIK elnöke a sajtótájékoztatón rámutatott arra, hogy a taxis társaságoknak is jövedelmezőnek kell lenniük a piacon, ezt a szektort is érinti a munkaerőhiány, a társaságok alacsony bevétele akadályozza a fejlesztéseket, a megfelelő minőségű szolgáltatást.

    A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ipari tagozata az idén hagyományteremtő szándékkal először rendezte meg a Taxi Expót. A rendezvény célja, hogy összehozza a személyfuvarozásban érdekelt szereplőket – írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16