• Külföld
Faktor

Rejtélyes alakzatokra bukkantak a sivatag közepén, egyelőre nem tudni, mi lehet az

A legdurvább találgatások szerint titkos űrprogram miatt emelhették.

A különös komplexumokat konteósok fedezték fel a sivatag területén. Bár az összeesküvés-hívők szerint az építmények titkos katonai bázisok vagy idegenek által létrehozott leszállóhelyek lehetnek, valószínűleg egészen más áll a háttérben.

A képeket először egy konteós tartalmakkal foglalkozó YouTube-csatorna, a thirdphaseofmoon mutatta be – írja az IFLScience.

A csatorna által elsőként ismertetett alakzat egy kifutópályára emlékeztető betonhálózat. A struktúra elhagyatott épületek mellett áll. A videó narrátora szerint a sivatagban eldugott bázison valamiféle titkos űrprogram folyhat.

"Nem állítjuk, hogy pontos tudomásunk van arról, hogy mi ez a hely, csak azt gondoljuk, hogy nagyon furcsa, hogy ott van a sivatag közepén ebben az elhagyatott, romosan álló városban" – mondja a videó narrátora.

A valóságban azonban az alakzat egyáltalán nem olyan titokzatos, mint ahogyan a videó alapján elsőre tűnik. A romoktól mintegy 5 kilométerre egy nagyobb mezőgazdasági település, 60 kilométerre pedig a régió fővárosa, Komul fekszik.

A jelek alapján a romos komplexum valamiféle ipari telep lehetett, melyet egy tűzvész pusztított el.

Nem ez az egyetlen építmény azonban a Góbiban, amelyet a csatorna bemutat. A thirdphaseofmoon által csak kínai 51-es körzetként emlegetett komplexumot a narrátor Stonehenge-szerű struktúraként jellemzi. Az építmény közepén három repülőgép látható, nem messze pedig két elhagyott leszállópálya, egy rádiótorony és két téglalap alakú alakzat helyezkedik el.

Elképzelhető, hogy a komplexum valóban valamiféle katonai bázis, igaz, a telep nem tűnik valami forgalmasnak. Abban mindenesetre önmagában semmi meglepő nincs, hogy egy nagyhatalom titkos támaszpontokat üzemeltet eldugott helyeken.

Kommentek:

Top 0