• Külföld
Faktor

32 embert gyilkoltak meg - titokban, álnéven temették el a merénylőket

Álnéven, teljes titoktartás mellett temették el Brüsszelben a március 22-én elkövetett robbantásos merényletek két elkövetőjét.

Gyertyagyújtás a brüsszeli áldozatokért

Gyertyagyújtás a brüsszeli áldozatokért

A Zaventem nemzetközi repülőtéren öngyilkos merényletet elkövető Najim Laachraoui és Ibrahim El Bakraoui holtestét a Brüsszelhez tartozó Evere városrész köztemetőjében, szűk családi körben, muzulmán szertartás szerint temették el.

Mindenkinek kijár az, hogy eltemessék, ugyanakkor az álnév használata azért fontos, hogy a sírok ne legyenek a szélsőséges nézeteket vallók zarándokhelyei, de ne váltsanak ki indulatokat se

- mondta egy önkormányzati képviselő.

A tisztviselő arról is beszélt, hogy korábban már eltemettek a párizsi, novemberben elkövetett terrortámadások öngyilkos merénylői közül kettőt Belgiumban. Bilal Hadfi és Brahim Abdeslam holtestét ugyancsak álnévvel jelölt sírokban helyezték el.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben harmincketten meghaltak és 340-en megsebesültek. Tavaly november 13-án elkövetett párizsi merényletekben pedig 130 ember vesztette életét.

A hatóságok szerint kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között. Mindkét támadást az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Kommentek:

Top 0