• Tech
Faktor

Óriási hiba a társkeresőn, bárki láthatja, hogy ki tetszik nekünk

A Tinder nevű applikációról elég zavarba ejtő dolgok derültek ki. Ezek után lehet, hogy ön is óvatosabban fogja használni.

Azt gondolná az ember, hogy manapság minden kényes szolgáltatás, weboldal és alkalmazás titkosított csatornán kommunikál, most mégis kiderült, hogy a világ egyik legnépszerűbb társkereső applikációja lehallgatható módon továbbítja a fotókat –írta meg a Wired. A Tinder többi része titkosított, de a fotók valamiért nem - ezt állítja egy izraeli kiberbiztonsági cég, a Checkmarx.

Az Index szerint tehát aki egy wifin van a Tinder felhasználójával, nemcsak láthatja a képeket, hanem azt is megtudja, hogy melyiket húzta jobbra, melyiket balra, és mikor van az illetőnek találata. Sőt, akár manipulálni is lehet a fotókat.

Ezzel a módszerrel kideríthető, hogy a megfigyelt személynek kik tetszenek. Ezt kihasználhatják a kukkolók és a zsarolók, de más perverzek is. A Checkmarx egy demonstráló szoftvert is létrehozott: a TinderDrift nevű program egy laptopon futtatva begyűjt minden titkosítatlan adatot a hálózatról. 

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kutatók arra is rájöttek, hogy a kedveléseknek egyedi mintája van. Ha mondjuk a kedvelés mindig 256 bájt forgalom, az elutasítás 308 bájt, a találat pedig 512 bájt. Ezt elég összekötni az éppen átvitt fotóval, és máris megvan, hogy az illető kivel akar randizni.

    Kommentek:

    Top 16