• Tech
Faktor

Megérkezett a várva várt funkció a Messengerbe, így lehet bekapcsolni

A sötét módot tavaly ígérték meg a fejlesztők.

A Facebook Messenger fejlesztői még tavaly októberben ígérték meg, hogy a felhasználók megkapják a (minden szempontból jobb) sötét módot, ez azonban eddig nem történt meg. Most egy kis trükkel viszont elérhetővé vált a funkció.

Az elmúlt néhány hónapban egyre több szolgáltatás fejlesztői lebegtették be, hogy megcsinálják az úgynevezett "sötét módot", vagyis azt, amikor a szolgáltatás nem fehér, hanem fekete alapú oldalon jelenik meg. Mindez azért is fontos, mert nemcsak a szemünket kímélheti, hanem az akkumulátort is, hiszen a kijelző így kevesebb energiát fogyaszt.

Illusztráció.

Illusztráció.

Ilyen megoldással rukkolt már elő a Microsoft a Windows 10 esetében, a Google a Chrome böngészővel, de ezt léptette életbe a YouTube, és ez várható majd az idén érkező Android Q-ban is. A Facebook Messenger fejlesztői még a tavaly októberi nagy frissítésnél jelentették be, hogy hamarosan sötét módban is lehet majd használni az üzenetküldő alkalmazást - írja a HVG.

Az XDA Developers szúrta ki azt az easter egget, vagyis titkos kis meglepetés funkciót, amit a fejlesztők a Messengerben rejtettek el, és amivel bekapcsolhatóvá válik a sötét mód. Ehhez nem kell mást tenni, mint:

  • elküldeni egy ismerősünknek a hold hangulatjelet,
  • teljesen bezárni a Messengert,
  • ismét megnyitni, majd hosszan rábökni az elküldött hangulatjelre,
  • a felugró Beállítások ablakban pedig átpöccinteni a témát a Sötét módra.

Ezek után már szabadon választhatjuk ki, hogy hogyan szeretnénk használni az üzenetküldőt. A trükk működik az androidos készülékek, valamint iPhone-ok és iPadek esetében is. Ha mégsem működik elsőre, akkor sem kell kétségbe esni. Érdemes lehet frissíteni a Messengert, és/vagy újraindítani a mobilt, és/vagy újratelepíteni a Messengert.

Ha ezek után sem működik, akkor lehet, hogy a megfelelő frissítést még nem kapta meg a Messenger, ebben az esetben érdemes lehet néhány nap múlva újra próbálkozni (egy Messenger-frissítés után).

Kommentek:

Top 0