• Belföld
Faktor

Dráma a Tiszán: hárman zuhantak a folyóba, az utolsó pillanatban érkezett a segítség

A férfiak motoros csónakjukban horgásztak a Tiszán, amikor egyikük felállt és a viharos időben a csónak megbillent, majd felborult.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrsének körzeti megbízottja szerda délután fél háromkor Tiszaszőlősön, az Aranyosi kikötőben éppen a szolgálati kisgéphajókat téliesítette, amikor a kikötőmester riasztotta, hogy horgászok borultak a Tiszába.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Csajbók Ferenc rendőr zászlós azonnal beüzemelte az egyik motorcsónakot és a két kikötőmesterrel a hang irányába indult. Körülbelül 600 méter után a folyóban két bajba jutott férfit találtak, akik egy felborult csónakba kapaszkodtak. A horgászok láthatóan nagyon rossz állapotban voltak, egyikük mozogni és kommunikálni sem tudott már.  Egy harmadik társuk ezalatt sikeresen kiúszott a partra, de félig elmerülve és teljesen kimerülve feküdt a vízben. A rendőr és segítői a két férfit a közel 5 fokos folyóból a szolgálati hajóba beemelték, míg a parton fekvő társukat egy horgász mentette csónakjával.   

A három debreceni lakost a kikötő melegedőjébe vitték, ahol a vizes ruháikat levették, a kandalló mellé ültették őket és forró itallal melegítették át testüket. Az időközben értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a férfiakat.

A férfiak motoros csónakjukban horgásztak a Tiszán, amikor egyikük felállt és a viharos időben a csónak megbillent, majd felborult - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0