• Élet
Faktor

Fontos tippek: ezekre nagyon figyeljen nyaralás előtt

Mutatjuk, hogyan intézheti biztonságosan a repjegyvásárlást és szállásfoglalást.

Ne hagyja, hogy becsapják szállásfoglaláskor!

Ne hagyja, hogy becsapják szállásfoglaláskor!

A legfontosabb, hogy legyen figyelmes és körültekintő akkor is, ha azt látja, hogy csak pár szoba elérhető egy szálláshelyen. Ne dőljön be akkor se, ha azt látja, hogy extra kedvezményt kap, vagy esetleg a kiszemelt áru egyre drágul.

Tiltott trükkökkel verik átBár sokszor találkozhat a fent említett fogásokkal, ne feledkezzen meg róla, hogy ezek a módszerek az Európai Unióban tiltottak, így a kellő körültekintés elengedhetetlen. A biztonságos vásárlásra nagyobb esélye van, ha valóban hazai internetes kereskedők kínálatából választ, amelyek hátterében hazánkban bejegyzett utazási iroda vagy utazásszervező áll, és szerepel a MUISZ és az MKEH listájában, vagy az E-commerce Hungary logója fel van tüntetve az oldalon. 

A helyzet súlyát jelzi, hogy a szakma becslései szerint 20-25 milliárd forintos forgalmat visznek el évente Magyarországról a külföldi weboldalak - mondta el Hajdú Attila, az STA Travel Kft. ügyvezetője.

Na dőljön be a hamis kedvezményeknek!

Na dőljön be a hamis kedvezményeknek!

Ellenőrizze, hogy a végső fizetendő ár megegyezik-e az első árajánlattal!A vizsgált oldalak harmadánál a végső fizetendő ár magasabb volt az ajánlati árnál. Ennek az lehet az egyik oka, hogy több foglalórendszer a korábbi keresések adatait veszi elő, amikor a felhasználó böngész az oldalon. Az aktuális árat, és a tényleges foglalhatóságot csak később kapja meg a vásárló, és ezért egészen más pénzösszeget láthat, mint az elején.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A másik magyarázat, hogy egy-egy utazási iroda az adott szolgáltatás árából kedvezményt ajánl a vásárlónak - melyet a vásárlási folyamat későbbi, általában utolsó lépésében visszavesz. Hajdú Attila, az STA Travel Kft. ügyvezetője ezért felhívja a figyelmet, hogy kezeljük kellő gyanakvással, ha az oldal arra hivatkozik, hogy csak bizonyos, éppen nem a vásárló által használt bankkártya esetén lenne kedvezőbb a vásárlás, vagy biztosításhoz, szolgáltatáscsomaghoz köti az olcsóbb ajánlatot.

    Figyeljen arra, hogy egyértelmű-e az árazás!Az oldalak közel harmadánál a teljes fizetendő ár megjelölése, vagy annak kiszámítási módja nem volt érthető. Különösen igaz ez azokban az esetekben, amikor a vásárlási folyamat közben változik az ár, vagy egy-egy akaratlan tétel kerül a vásárló "kosarába", esetleg pont az ő bankkártyájának használatával lesz drágább a fizetés. Éppen ezért ne sajnálja az időt arra, hogy pontosan ellenőrizze, hogyan is történik a végső ár kiszámítása, és ha nem egyértelmű, akkor érdemes meggondolni, hogy biztosan az adott oldalon szeretne-e vásárolni.

    Ne dőljön be az „utolsó szoba” ajánlatnak!Tényleg az utolsó, vagy utolsó olcsón foglalható szobát látja, és valóban más is épp ezt nézi? Ezt a fogyasztók befolyásolására alkalmas megoldást az oldalak negyede használja alaptalanul. Legyen körültekintő, ha azt látja, hogy csak pár szoba elérhető, vagy extra kedvezményt kap, esetleg épp azt látja, hogy a kiszemelt áru egyre drágul.

    Kommentek:

    Top 16