• Külföld
Faktor

Tintin sír, az embereknek elegük van - a közösségi média Brüsszelről

Akárcsak a tavaly januári Charlie Hebdo-merénylet és a novemberi párizsi terrortámadások után, a brüsszeli robbantásokkal kapcsolatban is hashtagekkel és művészi képekkel támogatják a közösségi média felhasználók a támadásokat elszenvedett várost.

Mindössze négy hónap telt el a 130 életet követelő párizsi terrortámadások óta, és ismét merénylet érte a nyugati világ egyik szimbolikus városát. Brüsszelben három helyen robbantottak kedd reggel: két bomba a reptéren, egy pedig egy metróállomáson robbant fel. Egyelőre nincs biztos információ a halottak számáról, de a legfrissebb adatok szerint a detonációkban legalább 34 ember vesztette életét.

A közösségi médiában mindenesetre a párizsi terrortámadásokhoz hasonlóan ismét megindultak a szolidaritási megmozdulások.

Je suis Bruxelles és Pray for Brussels

A brüsszeli robbantások rengeteg emberben felhozzák a párizsi terrortámadások emlékeit, különösen az időbeli és földrajzi közelség miatt, így az akkoriban használt hashtagekkel gondolnak a brüsszeliekre Twitteren és Instagramon. A szövegek jelentése: „én vagyok Brüsszel” és az „Imádkozunk Brüsszelért”. A „prayforbelgium”, azaz az „Imádkozunk Belgiumért” hashtag is elterjedt a közösségi oldalakon.

Je Suis Sick Of This Sh*t

A kicsit alpári megfogalmazású hashtag (Én vagyok az "elegem van ebből a sz*rból") azt hivatott kifejezni, hogy az emberek rosszul vannak attól, hogy olyan világban kell élniük, ahol bármikor történhet terrortámadás. A brüsszeli merényletek mellett jellemzően Párizst, Ankarát és Isztambult említik a posztjaikban.

A francia zászló vigasztalja a belgátNem csak szövegesen fejezik ki a szolidaritásuk az emberek, hanem grafikák formájában is. Többen posztolnak képet a könnyeket ejtő Tintinről, egy népszerű belga képregényhősről. 

Olyan ikonikus belga helyszínek is megjelennek a posztokban, mint a Manneken Pis vagy az Atomium.

#prayforbelgium #prayforbrussels

@pxctxrxsxndqxxtxs által közzétett fénykép,

Emellett vannak olyan felhasználók, akik a párizsi terrortámadásokról is megemlékeznek.

Top 0