• Belföld
Gyöngyösi Lilla

Tilos hajózni a Dunán a veszélyes jég miatt

A jégviszonyok miatt teljes hajózási zárlatot rendeltek el kedden délután a Dunán - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel.

Fotó: MTI - Balogh Zoltán

Fotó: MTI - Balogh Zoltán

A korlátozást a vízi közlekedés biztonsága érdekében rendelték el a folyó 1792 és 1433 folyamkilométere között, azaz Gönyűtől a déli országhatárig tilos a hajózás. Ez vonatkozik a komp- és révközlekedésre, valamint a budapesti szakaszon történő hajózásra is. A zárlat feloldása a jégviszonyok alakulásától függ - írta a kormányhivatal.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A zárlat nem vonatkozik a folyamfelügyeleti és a vízügyi szervek hajóira, illetve a jégtörésben, valamint a segítségnyújtási, mentési munkálatokban résztvevő hajókra. A hajózási zárlat visszavonásig érvényes.

    Korábban bejelentették, hogy a rendkívül hideg időjárás és az egyre erősödő jégzajlás miatt keddtől bizonytalan ideig szünetel a komp- és révközlekedés a Dunán Mohácsnál. Itt a folyó vízfelületének 50-60 százalékán 10-20 centiméter vastagságú jégtáblák úsznak, ezért az utasok és a vízi járművek biztonsága érdekében leállították a közlekedést. 

    Kommentek:

    Top 16