• Külföld
Faktor

Dráma a thaiföldi barlangban: le kellett állítani a mentést

Négy gyereket már sikerült kiszabadítani.

A barlangban rekedt 12 gyerek közül már négyet biztonságba helyeztek. Egy jelentés szerint a nemzetközi mentőcsapat, amelyet két brit búvár vezet, négy fiút szabadított ki a barlang fogságából. Az idő egyre jobban sürgeti az akciót, ugyanis ismét elkezdett esni a monszuneső - írja a Metro.

Fotó: Europress - AFP/Lillian Suwanrumpha

Fotó: Europress - AFP/Lillian Suwanrumpha

Az első két fiú kiszabadítása után a mentőcsapat egyik tagja arról számolt be, hogy a gyerekek a közelben felállított ideiglenes kórházban vannak kivizsgáláson. Azóta mentőhelikopterrel egy városi kórházba vitték őket.

Sajtótájékoztatót tartottak a thaiföldi barlangi mentés irányítói. Korábban ezernél is több újságírót távolítottak el a barlang bejáratától. A sajtótájékoztatón a mentés operációs vezetője elmondta: négy fiút hoztak ki a barlangból. Mind a négy "tökéletes" állapotban van. A mentési műveletet most leállították - írja a BBC. A mentés vezetője szerint 10 órára van szükségük a következő akcióhoz való felkészülésre.

90 búvár vesz részt a műveletben - 40 Thaiföldről és 50 külföldről.

Még a múlt héten rekedt a barlangban egy 12 tagú focicsapat és az edző Thaiföldön, majd miután hétfőn megtalálták őket, elkezdték megtervezni, hogyan is hozhatnák ki őket a barlangból. A mentés vasárnap kezdődött, búvárok segítenek a gyerekeknek kijutni, többen ugyanis sem úszni, sem búvárkodni nem tudnak a 11-16 éves fiúk közül.

Kommentek:

Top 0