• Külföld

Tévedtek: álbomba volt az Air France repülőgépén

Az Air France Boeing 777-es utasszállítójának Kenyában kellett bombariadó miatt kényszerleszállást végrehajtania. A gép Mauritiusból tartott Párizsba a Charles de Gaulle repülőtérre, 459 utassal, köztük gyerekekkel és 14 fős személyzettel.

Az Air France vezérigazgatója, Frederic Gagey sajtótájékoztatón cáfolta a kenyai hatóságok korábbi bejelentését. Ők ugyanis az állították, hogy a gépen talált szerkezet egy valódi bomba volt, és azt fel is robbantották biztonságos helyen. Gagey viszont arról számolt be, hogy a gyanús csomagról kiderült, hogy csak papírból és időzítő szerkezetből állt. Hozzátette, hogy a gép dolgozóit és a pilótákat értesítették a csomagról, amit a mosdóban talált az egyik utas, ekkor döntött úgy a pilóta, hogy a legközelebbi repülőtéren leszáll.

Forrás: Europress/AFP

Forrás: Europress/AFP

Leszállás után a repülőgépen utazó mind a 473 ember biztonságosan elhagyta a gépet. A tárgyat megtaláló utas azt mondta a rendőrségnek, hogy egy doboz volt a mosdóban, amire egy stoppert szereltek.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

Joseph Nkaissery, a kenyai belügyminisztérium kabineti titkára azt mondta, hogy a francia és a mauritiusi hatóságok is részt vesznek a nyomozásban.

A kényszerleszálláskor az utasok nyugodtak voltak és csak akkor jöttek rá, hogy valami gond van, amikor észrevették, hogy lassan ereszkedni kezdett a gép – mondta el Benoit Lucchini, az egyik utas a BBC-nek.

Top 0