• Krimi
Faktor

Tévedésből egy másik nő nyakához szorította a kést

Az ukrán rendőrök őrizetbe vettek Kijevben egy donyecki férfit, aki késsel támadt Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetőjének feleségére. Pontosabban egy nőre, akivel összetévesztette.

A befolyásos politikus felesége, Hanna Turcsinova egy kijevi felsőoktatási intézményben tanít, ott történt a támadás. A belügyminisztérium közleménye szerint a támadó a folyosón várta Turcsinovát irodája előtt. Személyesen nem ismerte, így az interneten található fényképek alapján próbálta azonosítani őt. A gyér világítás miatt azonban egy másik nőt kapott el. A nyakánál ragadta meg, és a torkához szorította a kést,

közben Anna Volodimirivnának szólította.

A szerencsétlen nő közölte vele, hogy nem az, akinek gondolja. Hanna Turcsinova, aki a közelben állt, ekkor segítségért kiáltott. A támadó férfi teljesen összezavarodott. Ezt használta ki a biztonsági őr, és kiütötte a férfi kezéből a kést. Turcsinova hívta ki a rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit.

A támadóról a belügyminisztérium nyilvánosságra hozta, hogy a kelet-ukrajnai szakadárok ellenőrzése alatt álló Donyeckben lakó jogász. Egyebek mellett arról ismert, hogy 2014-ben keresetet nyújtott be Olekszandr Turcsinov ellen. Turcsinov akkor parlamenti elnök volt, mert az Oroszországba menekült Viktor Janukovics ukrán elnököt - a támadó férfi szerint jogtalanul - megfosztották elnöki tisztségétől - írta az MTI.

Top 0