• Belföld
Faktor

Tévedésből rossz megyébe küldte a mentőket, a sofőr elhunyt

A 112 központi segélyhívó operátorának hibájából a Pest megyei Tóalmás helyett a Nógrád megyei Tolmácsra indultak el a tűzoltók és mentők július 4-én egy traktorbalesethez.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az operátor félreértette a település nevét, így Tolmács került az bejelentésről készült adatlapra. Felvette a kapcsolatot a mentőkkel, majd a Nógrád megyei katasztrófavédelemmel és rendőrséggel is. A rendőrök a helyszín pontosítása érdekében visszahívták a bejelentőt, ekkor derült ki a tévedés. Utána a Pest megyei hatóságokat küldték a helyszínre - adta hírül a Lánglovagok.

Az ORFK szerint a hívásfogadó rendszer hibátlanul működött, vagyis egyértelműen emberi mulasztás történt. Az operátor telefonon félreértette a település nevét, a monitorján pedig nem vetette össze a bejelentő térképen megjelenő helyzetével, mint ahogy azt tennie kellett volna.

Július 5-én megszüntették a dolgozó munkaviszonyát. Az időveszteség egyébként csak pár perc volt, de a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a traktor sofőrjét így sem lehetett megmenteni, a helyszínen elhunyt.

Kommentek:

Top 0