• Külföld
Faktor

Elképesztő ötlet: tevekórház nyílt

A világ első tevekórháza nyílt meg Dubajban: a 10,9 millió dollárból (2,9 milliárd forintból) megvalósult intézményben a legkorszerűbb orvosi eszközök várják a púpos patásokat.

A tevék fontos részét képezik az Arab-félszigeten fekvő állam örökségének. A helyiek kedvelt szórakozásai közé tartoznak a tevefutamok és teveszépségversenyek. A helyi aukciókon pedig néha több millió dollárért kel el egy-egy példány.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Mohamed Al Bulosi, a dubaji tevekórház igazgatója szerint a világon egyedülállónak számító intézmény célja részben ennek az örökségnek a megőrzése.

  "Gondoskodnunk kell a tevékről, ami nem csupán azt jelenti, hogy tenyésztjük és neveljük őket, hanem azt is, hogy képesek vagyunk orvosi ellátást biztosítani a számukra."

  A múlt héten megnyílt kórház, amelynek személyzetét a világ minden tájáról érkezett állatorvosok alkotják, egyszerre 20 teve ápolására alkalmas. Az intézményhez egy kicsi versenypálya is tartozik, ahol az állatok erőre kaphatnak a beavatkozásokat követően.

  A kórházat a lovak gyógyításánál használt eszközök alapján készített műszerekkel szerelték fel. Egy műtét ára 1000 dollárnál, egy röntgen vagy egy ultrahangos vizsgálat ára 110 dollárnál kezdődik.

  A kórház céljai között szerepel az is, hogy hozzájáruljon a tevék gyógyításának fejlődéséhez.

  Kommentek:

  Top 16