• Belföld
Faktor

Megválik dolgozóitól a Tesco, többnapos sztrájk jöhet

A magyar munkavállalók nem engednek a 25 százalékos béremelésből.

A sztrájkkészültség kellős közepén újabb leépítések jönnek – értesült a Magyar Idők. A lap szerint a munkavállalók közül a Tesco ezúttal a vezetői munkakörökből küld el dolgozókat. Az irodisták és az áruházvezetők közül a már folyamatban lévő racionalizálások miatt válnak meg, hogy spóroljanak a bérköltségeken. A sztrájkbizottságok pénteken közlik hivatalosan, mikor várható az első, határozatlan idejű munkabeszüntetés.

A Tesco a sztrájk eredményességétől függően tesz új ajánlatot a szakszervezeteknek. A lap iparági forrásai szerint a cég vezetői tartanak a munkavállalók összefogásától, de a követelt béremelésre nem találnak forrást.

Szerdán a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete újabb konzultációt tartott a munkavállalókkal, akik a cég és az érdekképviselők eddigi egyeztetéseit eredménytelennek, a Tesco javaslatait pedig elégtelennek minősítették. Ennek megfelelően holnap bejelentést tesznek a sztrájk várható időpontjáról, illetve körülményeiről.

A magyar munkavállalók nem engednek a 25 százalékos bér- és a 15 százalékos létszámemelésről szóló követeléseikből.

Kommentek:

Top 0