• Külföld
Faktor

Elképedtek az utasok, ez történt velük a száguldozó kocsival baleset közben

Egy Tesla csapódott hátulról egy másik járműbe, amikor csaknem 100 kilométeres sebességgel hajtott.

A napokban ismét súlyos balesetet szenvedett egy Tesla Model 3. Az elmúlt években több olyan baleset is történt, amelyben egy Tesla Model S-t törtek össze a sofőrök. Volt olyan kocsi, amivel 25 métert repültek, mielőtt egy szántóföld közepébe csapódott volna, de olyan is, hogy a Model S hátulról nyársalta fel egy teherautót.

Az esetekben nemcsak a Tesla a közös, hanem az is, hogy a sofőrök és az utasok is túlélték az ütközést, pedig a szakemberek szerint más autóban ez valószínűleg nem így történt volna.

Az autóban utazókat ugyanis a motor hiánya miatt egy extra gyűrődési zóna védi elöl, ami jelentős mértékben képes elnyelni a becsapódásnál az energiát. A Model 3 esetében is hasonlóra lehetett számítani, de eddig kézzel fogható bizonyíték nem volt az elméletre – hiszen egyetlen Model 3 sem tört még össze.

A napokban azonban a Redditre felkerült néhány fotó és egy történet, amely szerint a sofőr a Model 3 volánja mögött 96 km/órával hajtott bele egy álló kocsiba. Bár a kocsi eleje szinte eltűnt, a sofőr és az utas életben maradtak – az utastér szinte sértetlen volt. A kiérkező mentősök szerint egy ilyen balesetnél az autóban ülők "nem szoktak a saját lábukon elsétálni". Szerintük ha nem egy Teslában ülnek, valószínűleg nem élik túl az ütközést.

A legkomolyabb sérülés, amit az autóban ülők elszenvedtek, az az, hogy az ütközésnél a 15 colos érintőképernyős kijelző üvege összetörött, a szilánkok pedig megvágták a kezüket. Emiatt az autó papírjaihoz sem tudott hozzáférni, a kesztyűtartót ugyanis a kijelzővel lehet kinyitni.

A balesetről természetesen Elon Musk is értesült, aki Twitteren jelentette be az eset után, hogy egy szoftverfrissítéssel a jövőben a kesztyűtartók automatikusan kinyílnak majd egy esetleges ütközésnél, a kijelzőt pedig extra védelemmel látják majd el.

Kommentek:

Top 0