• Belföld
Faktor

Fejlemények a sztrájk ügyében, eddig cselekedhet a Tesco

Vasárnap a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke úgy nyilatkozott, hogy a Tesco dolgozói kitartanak a követelések mellett, akár tovább is sztrájkolhatnak.

Illusztráció.

Illusztráció.

Bubenkó Csabát megkérdezte a 24.hu, hogy sikerült-e megegyezni az áruházlánccal. A portál megtudta, hogy a szakszervezetek kompromisszumot ajánlottak: szeptember 25-ig adtak újabb határidőt az áruháznak. Abban maradtak, hogy a Tesco ekkorra elkészíti azt a programot, ami alapján mérni lehet az áruházak működését. A szakszervezet továbbra is 15 százalékos létszámemelést követel, de meg fogják vizsgálni, hogy az egyes áruházakban mennyi pluszmunkaerőre lesz szükség.

A szakszervezetek emellett továbbra is fenntartják a 25 százalékos béremelési igényt. Óriási érdemi előrelépésként értékelte Bubenkó, hogy a szerdán a közép-európai vezetővel videótárgyalást tartanak.

"Azt gondolom, ez nagyon komoly lépés, hiszen ilyen szintű tárgyalást eddig nem sikerült elérniük a szakszervezeteknek, mióta a Tesco Magyarországon van" – mondta Bubenkó.

Kommentek:

Top 0