• Külföld
Faktor

Terrorvonat: darabokra vágunk titeket, ezt üvöltötték a fiatal muszlim rablók a francia vonaton az utasoknak

Gyorsított eljárással, többévnyi börtönt kapott három francia fiatal, mert terrorizáltak és ki akartak rabolni egy egész vonatot Franciaországban.

A három fiatal közül kettő - ezt a Le Figaro írta meg - nemrégen áttért a muszlim hitre. A francia újságok, és nemcsak a bulvárlapok, "a terror vonata", így számoltak be a fiatalok randalírozásáról.

Öt nappal a gyilkos párizsi terrortámadások után, amelyekben 130 ártatlan ember meghalt, a fiatalok megszerezték a hangosbemondóját az egyik expresszvonatnak, és Béziers környékén üvöltözni kezdtek a bemondón keresztül. Arabul énekeltek és imádkoztak, majd terrortámadásnak mutatva akciójukat, a mobiltelefonokat letetették az utasokkal a földre, és azt mondták nekik, ha nem engedelmeskednek, akkor -így fogalmaztak- miszlikre aprítják őket. Később el is akarták venni a telefonokat.

A kalauz az utasok többségét egy vagonba tudta terelni, a tomboló fiatalok nagyjából 20 utassal álltak szemben. A vonat megállt, a fiatalok megijedtek és elfutottak. Hamar elfogták őket.

A legfiatalabb közül 19, a legidősebb 23 éves. Egyiküket azért is elítélték, mert a hangosbemondón dicsőítette az öt nappal korábbi párizsi terrortámadásokat. Egy másik fiatal telefonján pedig - a Le Parisien számolt be erről - terrorista propagandaszövegeket találtak, több lánnyal például arról levelezett, hogy az összes zsinagógát és zsidó fűszerest meg kell támadni. Találtak a telefonon dzsihadista üzeneteket is.

Top 0