• Külföld
CsR

Terrorveszély! Minden tömeggyűlést betiltottak

Terrorveszély miatt másfél hónapra betiltottak mindenfajta tömeggyűlést és tüntetést nyilvános helyeken a török fővárosban, Ankarában, ahol az elmúlt hónapokban több súlyos terrorcselekmény történt.

Fotó: Europress / Yasin Akgul - AFP

Fotó: Europress / Yasin Akgul - AFP

A tilalmat Ercan Topaca ankarai kormányzó rendelte el hétfő este. Hivatala honlapján tudatta, hogy november 30-ig tilos mindennemű gyűlés és demonstráció a nyilvános helyeken, az utakon és utcákon, a tereken és a parkokban is.

A kormányzó a döntését azért hozta meg, mert olyan információk birtokába jutott, hogy "betiltott terrorszervezetek támadásokra készülnek" a fővárosban.

Topaca az intézkedést a júniusi puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapotra vonatkozó szabályokkal összhangban foganatosította. Az elmúlt egy évben Ankarában, illetve Isztambulban több súlyos terrorcselekmény történt. Legutóbb, október 8-án két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a fővárosban rendőrségi razzia közben, amely során mintegy 200 kilogramm robbanóanyagot találtak náluk. Június végén az isztambuli repülőtéren történt robbantásban 45-en haltak meg.  

Kommentek:

Top 0