• Külföld

Terrorveszély miatt rendőrőrsöket zártak be

Hat rendőrőrsöt bezártak a kelet-belgiumi Verviers-ben, mert terrortámadásoktól tartanak.

Vincent Corman, a régió rendőrkapitánya azt mondta, hogy nem csak a rendőrök miatt van szükség az intézkedésre, hanem a lakosság védelme érdekében is. Konkrét fenyegetést nem kaptak, de a rendőrkapitány szerint ésszerűbb, ha a megnövekedett terrorfenyegetettség miatt csökkentik a lehetséges célpontok számát.

Forrás: Europress - AFP/John Thys

Forrás: Europress - AFP/John Thys

A zárva tartó rendőrőrsök miatt egyébként nem lesz kevesebb rendőr az utcákon. Sőt, a következő napokban még többen járőröznek majd a veszély miatt az őrsök január 19-i újranyitásáig.

Frédéric Van Leeuw, belga szövetségi ügyész egy héttel ezelőtt beszélt az újabb lehetséges terrortámadásokról. Az ügyész szerint a terroristák szimbolikusnak tartják a dátumokat, ezért azt mondta, hogy pénteken, január 15-én Belgiumban akár újabb merénylet is lehet. Tavaly ugyanis ezen a napon a Thalys nemzetközi gyorsvonatot akarták a terroristák megtámadni, de a rendőrség meghiúsította a merényletet.

Verviers-ben tavaly a rendőrök felszámoltak egy terrorista sejtet. Az akció során két feltételezett terrorista is meghalt, 8 embert pedig őrizetbe vettek. Őket azzal vádolták, hogy a terrorista csoporthoz tartoznak. A 8 ember közül négyen azóta is vizsgálati fogságban vannak – írja az MTI.

Top 0