• Belföld
Faktor

Terrorveszély a Balatonnál, kitiltották a kocsikat az utcákról

Húsz utcába csak az engedéllyel rendelkező lakók hajthatnak be.

A BB Boglári Szüreti Fesztivál rendezvény forgalmi rendjét a Rendőrség közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból a korábbiakban megszokottakhoz képest megváltoztatta

- írják Balatonboglár honlapján. A Balatontipp.hu vette észre, hogy a 26 hektáros területet lefedő húsz utcába csak az engedéllyel rendelkező lakók hajthatnak be, de ők is csak az ingatlanjukon tárolhatják kocsijaikat.

A felhívás szerint jövő szerdától a rá következő hétfőig (augusztus 16. és 21. között) az ott lakók csak akkor hajthatnak be, ha igazolják magukat és bemutatják a lakcímkártyájukat. Emellett szükséges a behajtási engedélyhez igazolni, hogy tényleg be tudnak állni a házuk mellé. A közterületeken parkoló kocsikat ugyanis a rendőrség elszállítja.

Frissítés: Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere azt mondta, hogy semmiféle fenyegetés nem érkezett a balatonboglári rendezvénnyel kapcsolatban, csupán alkalmazzák az általános terrorfenyegetettség növekedése miatt Európában ma már minden rendezvényen elvárható fokozott biztonsági intézkedéseket.

Kommentek:

Top 0