• FaktorTV

Terrortámadásokra készítik fel a baptista önkénteseket

Ami Párizsban megtörtént, bármikor, bárhol újra megtörténhet. A terroristák olyan helyeken támadhatnak, ahol a legkevésbé számít rá az ember, vagy inkább ma már mégis számítani lehet: stadionokban, éttermekben, szórakozóhelyeken, plázákban - ott, ahol egyszerre sok ember van. Budapesten, a világban már korábban megtörtént terrortámadásokat mutattak be a Baptista Szeretetszolgálat önkénteseinek, és az erre vállalkozó újságíróknak azért, hogy megtanulják, hogy ilyen helyzetek hogyan élhetők túl.

A szeretetszolgálat munkatársai azért jöttek el a képzésre, mert olyan külföldi országokban is dolgoznak, ahol fokozott a terrorveszély. A támadások váratlanul érték a résztvevőket, akik többféleképpen reagáltak. Volt, aki lefagyott és volt, aki elfutott, vagy elbújt. A gyakorlatok után Végh József kriminálpszichológussal elemezték, hogy ki hogyan viselkedett és hogy az jó volt-e az adott helyzetben, vagy sem.

A képzésen résztvevők kaptak védőruhát, ugyanis például a fegyveres támadásnál olyan - festékes lövedékkel működő -  fegyvert használtak a kiképzők, amelyek akár kisebb sérüléseket is okozhatnak. Nézze meg a videón, hogy hogyan reagáltak a rajtaütésszerű támadásokra a képzés résztvevői.

Top 0