• Külföld
Faktor

Terrortámadás lett volna a vőlegény nászajándéka

Meghökkent "ajándékkal" akarta meglepni kedvesét egy szerelmes férfi: megígérte, hogy a nő kedvéért bárkit megöl - a menyasszony pedig rajongott az ötletért!

A 21 éves Ummar Mirza 16, míg vele egy idős szerelme, Madihah Taheer 10 éves börtönbüntetést kapott, miután a birminghami muszlim páros felkészült egy véres terrortámadás végrehajtására. Taheer részletes listát írt arról, kiket szeretne holtan látni, köztük a kritikus, szélsőséges muszlimellenes cikkeket író brit újságírót, Katie Hopkinst - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A szerelmesek közösen gyakorolták, hogyan kell megkéselni egy embert, elmetszeni valakinek a torkát, de lőfegyverekkel is tréningeztek otthonukban. Erről fényképek is készültek, amelyeket aztán feltöltöttek az internetre. Ekkor figyelt fel rájuk a terrorelhárítás.

  A házkutatás során a rendőrök megtalálták a fegyvereket, többek között egy acélbárdot is, amelyet a vérszomjas páros a ruhája alá akart elrejteni a merénylet előtt. A fiatalok laptopján pedig megtalálták a teljes beszélgetést, melyben Mirza felajánlja a lánynak, hogy az esküvőjük napján mindenkit megöl, aki Taheer listáján áll – csak azért vár addig, mert házas emberként akarja végrehajtani a "küldetését".

  A nyomozás során kiderült, hogy nem Ummar az első a családban, aki rajong a radikális iszlámért: 24 éves nővére, Zainub épp 30 hónapos börtönbüntetését tölti, mert az Iszlám Állam propagandaanyagait terjesztette – többek között az öccsének és annak menyasszonyának is ő mutatta meg a terroristák videóit.

  „Talán Allah lehetőséget teremt rá, hogy úgy neveljük fel a gyerekeinket, hogy érte harcoljanak” – írta a nő testvérének, mikor a terrorszervezet kivégzéses videóit küldte el neki.

  A párt egy héttel azután tartóztatták le, hogy Khalid Masood autójával és késével meggyilkolt öt embert a Westminster hídon.

  Kommentek:

  Top 16