• Külföld
Faktor

Terrortámadás egy luxusszállodában: Megkezdték a túszok kiszabadítását

A Burkina Fasó-i főváros egyik luxusszállodájában ejtettek túszokat terroristák. A helyi rendőrség, az országban állomásozó francia különleges erők és az Egyesült Államok szakértőinek támogatásával helyi idő szerint hajnali egy órakor (magyar idő szerint hajnali kettőkor) megkezdték a túszszabadítást.

A helyi Omega rádió korábban azt mondta, 12 túszt, köztük 5 nőt sikerült kiszabadítani. Azóta Remis Dandjinou, a nyugat-afrikai ország kommunikációs minisztere azt mondta, kiszabadították Clement Sawadogo munkaügyi minisztert, és 32 másik túszt. A túszmentés folytatódik.

Szemtanúk szerint a szálloda lobbijában tűz ütött ki, amikor a rendőrök megrohamozták az épületet. Egyes források szerint a támadók egy bombát robbantottak fel.

Fotó: Europress / Ahmed Ouoba - AFP

Fotó: Europress / Ahmed Ouoba - AFP

EZT IS AJÁNLJUK:

  A kórházba szállított sebesültek szerint a támadók célpontjai külföldiek voltak. Legkevesebb 20-an meghaltak és 15-en megsebesültek.

  Péntek este, helyi idő szerint 19.45-kor terroristák támadták meg a Burkina Fasó-i főváros Splendid nevű luxusszállodáját és a közelében lévő kávézót. Burkina Fasóban több mint 3500 francia állampolgár tartózkodik a francia külügyminisztérium adatai szerint - írja az MTI. A hotelben gyakran szállnak meg francia katonák is, így nem kizárható, hogy a túszok között vannak franciák is.

  Beszámolók szerint a 3, mások szerint 6 támadó először tűzharcba keveredett a helyi biztonsági erőkkel, majd bevették magukat a szállodába, és túszokat ejtettek.

  A kávézó egyik alkalmazottja azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy a támadók sok embert megöltek, amikor tüzet nyitottak az utcára nyíló teraszra.

  A helyi rendőrség eközben közölte, egy kollégájuk meghalt, amikor a túszszabadítást megelőzően megpróbálta közelíteni a szállodát.

  Top 16