• Külföld
Faktor

Terrortámadás: a szálloda bejáratánál támadtak a turistákra

Két terrorista jutott be egy hurgadai szállodába. Azonnal megtámadtak egy osztrák házaspárt.

A két férfi annak ellenére jutott be a szállodába, hogy a hotel előtt rendőrök voltak. Az előtérben azonnal megtámadták az osztrák párt késeikkel. Többször megszúrták mindkettőjüket, de a rendőrök hamar közbe tudtak lépni. Egyiküket agyonlőtték, a másikat pedig négy comblövéssel állították meg. Az MTI úgy tudja, még életben van a támadó. 

A rendőrök segítségére sietett egy svéd turista, ő ekkor megsebesült. Mindhárom sérültet már kórházba szállították, ápolják őket. A két támadónál robbanómellény-utánzatokat és riasztópisztolyokat találtak a rendőrök, és az Iszlám Állam zászlója is náluk volt. Kiderült, hogy mindketten a főváros el-gízai oldalán fekvő Bein asz-Szaráját negyedből valók. Szemtanúk úgy látták, hogy három támadó is volt, ezért a rendőrség lezárta a környéket, és keresik az állítólagos harmadik terroristát. 

Az alábbi videó a helyszínen készült nem sokkal a támadás után - rendőr- és mentőautók vannak a helyszínen. Láthatóan nem ijedtek meg nagyon a helyiek, sokan vannak még az utcán - ekkor még nem zárták le a környéket. 

EZT IS AJÁNLJUK:

    A támadás a Bella Vista szállodában történt. A hotel a Vörös-tenger partján lévő üdülővárosban, Hurgadában van. A terroristák állítólag a tenger felől érkeztek a szállodához. Az egyiptomi magyar konzul, Soós István Gyula elmondta, hogy nincsenek magyar sebesültjei a támadásnak.   

    forrás: MTI/EPA

    forrás: MTI/EPA

    Kairóban csütörtökön egy kairói szállodánál lövöldöztek sörétes puskával terroristák. Akkor a hotel előtt várakozó turistabuszra lőttek. Az Iszlám Állam azóta magára vállalta a csütörtöki merényletet. Abu Bakr al-Baghdadi állítólag azt a parancsot adta, hogy "zsidókat vegyenek célba".

    Top 16