• Külföld
Faktor

Félnek a lakosok: terrorista szállíthatja ki a pizzát

Megdöbbentek a britek: egy ismert dzsihádista, aki még Vilmos herceg esküvője idejére is tömeggyilkosságot tervezett, nyugodtan dolgozhat Londonban egy étterem futárjaként!

A 34 éves Abu Rayah Bangladesben született, de gyerekkora óta az Egyesült Királyságban élt, itt radikalizálódott is. Szíriát is megjárta, és egy hírhedt gyűlöletbeszéd-prédikátor, Anjem Choudary legfontosabb embere volt a Muszlimok a hitetlenek ellen terrorista csoportban. Rayah társaival sikoltozva ünnepelte a 9/11-es terrortámadást, propagandavideókban szerepelt, és a csoport szóvivőjeként számos új tagot szerzett - írja a Daily Mail.

Annak ellenére, hogy a hatóságok tudtak terrorista kapcsolatairól, 2014 februárjában könnyedén Törökországba utazhatott, majd onnan négy hónapra Szíriába ment. Később visszatért az Egyesült Királyságba, a rendőrök ekkor elfogták – a bíróság viszont úgy döntött, elég büntetés a férfinak, ha elveszik tőle az útlevelét!

Rayah a bíróságon azt állította, megbánta tetteit, és már rég nem áll kapcsolatban terroristákkal. Később viszont már úgy reagált, mintha semmi köze nem lett volna az ellene felhozott vádakhoz, és állítja, az útlevelét sem vonták be. Az étterem, amely alkalmazza a terroristát, annyit reagált: ők munkaerő-kölcsönzőn keresztül veszik fel a futárokat.

Kommentek:

Top 0