• Külföld
Faktor

Terrorelhárítók gyakorlatoztak ott, ahol a magyarok is játszanak majd

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság célpont lehet a terroristák számára, hiszen a városokban több ezer ember gyűlhet össze, ilyenkor pedig könnyebb nagyobb pusztítást okozni. A francia rendőrök minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy semmilyen katasztrófa ne történjen.

Éppen ezért a francia terrorelhárító osztag vészhelyzetet szimulált a lyoni stadionnál. A rendőrök azt gyakorolták, mi a teendő több száz szurkoló halála, illetve sérülése esetén. Az akcióban közel ezer önkéntes segédkezett, ami igencsak élethűre sikerült - írja a Ripost a Mirrorra hivatkozva. Lyonban négy csoportmeccset játszanak, a magyar válogatott június 22-én játszik Portugáliával a Stade de Lyonban.  

Korábban más városokban is tartottak már hasonló gyakorlatokat, több mint 2,5 millió szurkoló érkezésére számítanak Franciaországban - de a cannes-i filmfesztivált is hasonló próba előzte meg. A tavalyi párizsi támadások után további 42 ezer rendőrt, 30 ezer csendőrt, 10 ezer katonát és 13 ezer biztonsági őrt mozgósítanak az Eb biztosítására.  

Top 0