• Külföld
Faktor

Terhességet hazudó álhast szerzett magának robbanószerekhez egy fiatal nő, öngyilkos terrortámadásra készült a francia házaspár

Különös házaspárt tartóztattak le Montpellier-ben a francia terrorelhárítók, a Midi Libre regionális újság számolt be róla először.

A titkosszolgálat szerint öngyilkos terrortámadásra készült a házaspár. A feleség 23 éves, Caroline a keresztneve, és nemrégen tért át a muszlim hitre. A férje csádi. Két kisgyerekük van. A titkosszolgálat szerint egész egyszerűen gyanúsan viselkedtek, ezért fogták el őket, és aztán a házkutatásnál furcsa dolgokat találtak a lakásban.

A legfurcsább egy terhességet szimuláló álhas. A fiatal nő szerint azért volt szüksége az álhasra, mert lopni akartak menni áruházakba. Ezt a rendőrök azért nem hitték el, mert a nő nem régen örökölt, és több százezer eurót osztogatott el az utóbbi időben, főleg muszlim közösségeknek. Vagyis, van pénzük, nem kell lopniuk. Ráadásul az álhast speciális alumíniummal bélelte ki, és a rendőrök szerint ez tökéletesen alkalmas arra, hogy robbanószert tegyen bele, és aztán felrobbantsa saját magát és a környezetét.

Itt lakott a házaspár - fotó: midilibre.fr

Itt lakott a házaspár - fotó: midilibre.fr

A lakásban egyébként az Iszlám Állam propagandafilmjeit is megtalálták, az interneten pedig a nő számítógép-adatai szerint nagyon gyakran nézegettek öngyilkos muszlim nőkről felvételeket. Sőt, találtak egy hirdetést is a gépükön, amelyen az Iszlám Állam kamikaze-nőket, vagyis öngyilkos támadókat keres.

A francia titkosszolgálat olyan komolyan veszi az ügyet, hogy a letartóztatott házaspárt azonnal Párizsba, a terrorelhárítás központjába szállította. Az a meggyőződésük, hogy a házaspár öngyilkos terrorakcióra készült.

Top 0