• Krimi
Faktor

Terhes nők drogoztak és kórházba kerültek - egy ember őrizetben

Őrizetbe vettek egy 39 éves helyi férfit a törökszentmiklósi kábítószeres megbetegedésekkel kapcsolatban. Két várandós asszony is drogozott, kórházba vitték őket, sürgősségi császármetszésre volt szükség mindkettejüknél. Zacher Gábor toxikológus "iszonyú emberi felelőtlenségről" beszélt az üggyel kapcsolatban.

Több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt.  Ecseki Tímea, a megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet ügyeletes orvosa az M1 aktuális csatorna Híradójában azt mondta, hogy két fiatal, várandós nő is a kórházukba került, rajtuk császármetszést is végre kellett hajtani. A két nőt az intenzív osztályon ápolják. Az újszülötteket Budapestre, az 1-es számú gyermekklinikára vitték.

Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna híradójának azt mondta, "skandalum" a magyar kábítószer-történetben ami Törökszentmiklóson történt, mert nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen, ráadásul a császármetszéssel megszületett babák is

"nagyon rossz általános állapotban vannak".

Az orvos elmondta, hogy a kábítószerezők ismert szereket, úgynevezett alfa-PVP-t, illetve pentedront fogyasztottak, amelyek két-három éve jelentek meg a piacon, nagyon "népszerűek" és sokat is foglalnak le belőlük a rendőrök. Mindkét szer önmagában is alkalmas arra, hogy életveszélyes állapotot okozzon, de együtt különösen. A túladagolás tünetei között van a szapora szívműködés, érösszehúzódás, magas vérnyomás, a testhőmérséklet extrém emelkedése, és halmozott görcsrohamok.

Zacher "iszonyú emberi felelőtlenségnek" tartja a két terhes nő részéről, hogy drogot használtak, és ezzel visszaéltek a magzatok életével, írja az MTI.

Top 16