• Krimi
Faktor

Ki a felelős? Életét vesztette a várandós nő, hiába küzdöttek az orvosok

A terhes asszony életét már nem tudták megmenteni, gyermeke maradandó sérüléssel jött világra.

Elhallgatják az igazságot a lengyelek a tavaly nyáron történt tragikus balesettel kapcsolatban – állítja az első fokon két év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt magyar kamionos lánya. H. Szabina szerint édesapja, H. Attila is hibázott, de nem érti, hogy a valójában vétkes lengyel ka­mionost miért nem állították bíróság elé.

A lengyel fakt.pl írt arról, hogy az 53 éves H. Attilát február végén bűnösnek találta a bíróság egy tavaly júliusi, Tylawánál történt tragikus balesetben. Egy hat hónapos terhes lengyel kismama akkor olyan súlyosan megsérült, hogy két hónappal később, 33 éves korában életét vesztette. Kisfia, Michalek agyi károsodással jött a világra, az édesapának pedig az ütközéstől tíz csontja tört el.

A lengyelek valahogy elfelejtik megemlíteni, hogy két ka­mionos is érintett volt a balesetben. Az Opel indexelés nélkül próbált kikanyarodni. Állt az út közepén, édesapám pedig hiába fékezett, már nem tudta elkerülni. Körülbelül ötvennel ment neki. Ezzel befordította a másik sávba, ahol egy lengyel kamionos fékezés nélkül, nagy sebességgel belerohant. Száz méteren keresztül tolta. Nem állítom, hogy édesapám nem hibás, de az egészen felháborító, a másik kamionost miért nem állítják bíróság elé

– mondta a történtekről a Borsnak Szabina, hozzátette, fellebbeztek az ítélet ellen.

Kommentek:

Top 16