• Külföld
Maksa Mónika

Terhes nő is meghalt az új típusú influenza miatt

Idén öten haltak meg az új típusú, H1N1-es influenza miatt Bosznia-Hercegovinában. Az országban egyelőre nincs járvány, a halálos áldozatok a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartoztak.

A héten meghalt egy terhes nő és egy idős asszony is a H1N1-fertőzés szövődményeibe, az év elején pedig másik három ember is a vírus miatt halt meg Banja Lukában. Pedja Kovacevic, a Banja Luka-i kórház intenzív osztályának vezetője azt mondta, hogy egy tucat fertőzöttet sikeresen kezeltek, és jelenleg öt, H1N1-gyel fertőzött beteg van az osztályon.

Illusztráció.

Illusztráció.

Zeljko Ler, a boszniai közegészségügyi intézet igazgatója szerint azonban nincs ok aggodalomra, hiszen nincs járvány az országban, és számítottak is a vírus terjedésére.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) először 2009-ben figyelmeztetett az emberi, a madár- és a sertésinfluenza-vírus genetikai keveredésével létrejött H1N1 járványra. A vírus 2010-ig 214 országban 18 ezer 500 halálos áldozatot követelt – írja az MTI.

    Az influenzajárvány miatt nem csak Bosznia-Hercegovinában haltak meg emberek. Az áldozatokról korábban itt, itt és itt is olvashattak.

    Top 16