• Belföld
Faktor

Részleteket közöltek: előkerült a Teréz körúti robbantó levele

A férfi további robbantásokkal fenyegetőzött benne, ha követelései nem teljesülnek.

Megtalálták a Teréz körúti robbantó laptopján a Belügyminisztériumnak szánt, egymillió euróról szóló zsarolóüzenetet. Ezt az e-mailt végül nem küldte el. A merénylet másnapján azonban P. László írt egy másik levelet a minisztériumnak arról, hogy pontosan milyen bombát robbantott – írja a Magyar Idők.

Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

A két rendőrt súlyosan megsebesítő robbantó az elküldött levelében leírta a Belügyminisztériumnak a Teréz körúton működésbe hozott robbanószerkezet összetételét, elkészítésének lépéseit, és azt is jelezte, hogy később konkrét követelésekkel fog előállni. Az ügyészség szerint a gyanúsított egymillió eurót akart kérni a minisztériumtól azzal a fenyegetéssel, hogy ha nem teljesítik a követelését, akkor a rendelkezésére álló nagy mennyiségű robbanóanyag felhasználásával gyilkos merényleteket fog elkövetni. Ezt a levelet megtalálták a laptopján, ezt a gyanúsított nem küldte el.

P. Lászlót a főügyészség előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével gyanúsította meg.

A többszörösen minősített bűncselekmény miatt 10 évtől 20 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztésre, a terrorcselekmény előkészülete miatt pedig 2 évtől 8 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik a robbantót.

Kommentek:

Top 0