• Belföld
Faktor

Döntöttek a Teréz körúti robbantó ügyében, újra megszólalhat a gyanúsított

A robbantó előzetesét még néhány hónappal meghosszabbították.

Újabb három hónappal meghosszabbíttatná a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását - írta a Magyar Idők csütörtöki számában.

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

Simon Richárd ügyész, a KNYF helyettes szóvivője szerint tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, illetve a bűnismétléstől, ezért indítványozzák a csütörtöki tárgyaláson, hogy a bíróság hosszabbítsa meg P. László ellen a kényszerintézkedést. Miután fél év telt el, a büntetőeljárásról szóló törvény szerint a gyanúsítottnak jelen kell lennie az előzetes meghosszabbításáról döntő tárgyaláson.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A 24 éves P. László tavaly szeptember 24-én a fővárosi Teréz körút - Király utca sarkán saját készítésű bombával támadt rendőrökre. A gyanúsított idén február 18-án beismerő vallomást tett, majd még két napig részletesen válaszolt kihallgatói kérdéseire. Azóta azonban ismét nem hajlandó együttműködni senkivel. A csütörtöki előzetes letartóztatás meghosszabbításáról döntő tárgyaláson a gyanúsított vallomást is tehet - ha úgy dönt, hogy végre elmondja, miért támadt a két rendőrre.

    Kommentek:

    Top 16